Muğla’nın kızılçam ormanlarından doğal Gochek Ham Çam Balı
Dünyadaki toplam çam balı üretiminin %75'inin Muğla'nın kızılçam ormanlarında gerçekleştiğini biliyor muydunuz? Çam ağacının öz suyunu emen Basra böceği; organik asitler, enzimler ve mineraller yönünden zengin olan bir salgı bırakır. Aynı salgı, arılarımız tarafından toplanır; böylece ikinci kez kendi enzimleri ile zenginleştirilerek peteklere depolanır. Gochek Ham Çam Balı, 45°C’nin üzerindeki sıcaklıklara ısıtılmadan ve tüm enzimleri korunarak üretilir. Hiçbir koruyucu, boyar madde, alkol, glikol, glüten, GDO, ilave şeker veya yağ içermez. Tüm ballarımız, güvenli üretim sertifikalarına sahip tesisimizde paketlenir. Çam balının rengi çiçek balı ile kıyaslandığında çok daha koyudur ve daha az tatlıdır.
Muğla’nın kızılçam ormanlarından sofranıza lezzet ve şifa deposu…
Gochek Ham Çam Balı’nın Faydaları Nelerdir?
400 gramlı kavanozlarda tüketiminize sunulan Gochek Ham Çam Balı, ısıl işlem görmeden ve 300 mikrondan küçük filtrelerden geçirilmeden paketlenir. Üretim aşamasındaki bu tercih, çam balının kovanda kazandığı tüm besin değerlerini korumasını sağlar. Böylece düzenli tüketildiğinde sağladığı faydalar çok daha hızlı ve net biçimde hissedilebilir.
Gochek Ham Çam Balı, yüksek prolin ve hidrojen peroksit değerleri ile benzerlerinden ayrılır. Vücuttaki kolajen miktarının ideal seviyede kalmasına yardımcı prolin, yara ve kesiklerin kısa sürede kapanması, sindirim sistemi sorunlarının azalmasını destekler. Hidrojen peroksit ise antiseptik işlevi görerek bedenin enfeksiyonlarla mücadelesine katkıda bulunur. Ham çam balının içeriğinde ayrıca antioksidan özelliğine sahip polifenoller yüksek oranda yer alır.
Gochek Ham Çam Balı Nasıl Tüketilebilir?
Doğal Gochek Ham Çam Balı’nı kahvaltıda ekmek üstüne sürerek keyifle tüketebilirsiniz. Formunu korumaya özen gösteren veya diyabet tanısı konmuş kişiler, çam balının kendine has tatlılığından faydalanarak beyaz şeker yerine kullanabilir. Yani gün boyu tükettiğiniz sıcak içecekleri ve hazırladığınız hamur işlerini tatlandırmak için ham çam balını tercih edebilirsiniz.
Ecocert organik sertifikası kriterlerine uygun olarak üretilen çam balını tatlandırıcı özelliğinin yanı sıra birçok tarifte ana malzeme olarak kullanabilirsiniz. Örneğin; çam balı ile birbirinden lezzetli granola barlar, ballı kek ve bisküviler hazırlayabilirsiniz. Gochek organik çam balını dilerseniz sos olarak dondurmaların ve pankeklerin üzerine de dökebilirsiniz.
Doğal yöntemlerle üretilen, şifa kaynağı Gochek Ham Çam Balı’nı hemen sepetinize ekleyin!